top of page
DOH_edited_edited.png

Bilimsel olarak silikon, iskeletinde karbon yerine ardışık olarak dizilmiş silisyum ve oksijen atomları bulunan polimerlerin ortak adıdır. 

Camın ham maddesi olan silis kumu (SİO2) kristalize edildiğinde cama dönüşürken, polimerize edildiğinde; yani yüksek ısıyla akışkanlık kazandırıldığında silikon elde edilmektedir. Diğer bir değişle silikon “camın yumuşak hali” olarak adlandırılabilir. 


Silikon pek çok şekle sokulabilir, hafif ve esnektir. Fakat kanserojen maddeler içermez. Yüksek sıcaklıklarda zararlı salınımlar yapmaz. Diğer yandan cam gibi sağlıklıdır, ısıya ve neme karşı dayanıklıdır; ancak kırılgan olmadığı için kullanım kolaylığı sağlar.

Silikon, ısı farklılıklarının olduğu ortamlarda ve ağır çevre koşulları altında bile fiziki yapısını büyük ölçüde koruyabilir. Silikondan mamul ürünler kullanım talimatlarına uyulduğu sürece yıllarca kullanılabilirler. Bu nedenle uzun ömürlü ve ekonomiktirler. Aynı zamanda zehirleyici ve alerjik olmayıp, biyolojik olarak parçalanabildikleri için ekolojik ürünlerdir.

Farklı sıcaklara karşı dirençli olmasıyla kullanım kolaylığı sağlaması, leke ve bakteri barındırmaması, esnek yapısı sayesinde kırılıp çatlamaması, deforme olmaması, kolayca temizlenebilmesi ve en önemlisi çevre dostu olması silikon ürünlerin tercih edilmesi için başlıca nedenler arasında sayılabilir.

logolar.jpg

© 2022 by DOH.

bottom of page